A l’Antiga Grècia, chronos definia el temps cronològic d’una manera lineal i seqüencial, en què cap segon val més que un altre i en què el rellotge maneja la nostra vida. Però a la mesura clau del temps l’anomenaven kairos. Amb aquest vocable els grecs definien el temps que necessitaven per trobar l’oportunitat per avançar-se a un competidor a les carreres de carros tirats per cavalls. En aquella època ja sabien que per reconèixer les oportunitats que se’ns presenten necessitem invertir un temps de qualitat que s’escapa del mesurament seqüencial del temps.
Al llarg dels anys la metodologia CEDEC en general i el diagnòstic-performance en particular han demostrat una professionalitat totalment adaptada a les pimes i a la seva idiosincràsia. Aquí és on rau la nostra força en relació amb les altres grans empreses consultores.
Després de 50 anys al mercat de les pimes, i de més de 40.000 diagnòstics de bagatge, a CEDEC continuem tenint en compte la disparitat i diversitat d’opinions dins de cada família empresària, la importància que té la seva continuïtat, el grau d’assimilació dels participants, l’especificitat de la pròpia activitat de l’empresa, el caràcter estacional que pugui patir amb el pas del temps, etc.
I durant tot el procés, els nostres professionals estan permanentment atents a les sensibilitats del client, que roman sempre com artífex del projecte que hem definit junts. El diàleg és prioritari en la nostra gestió. És un component essencial propi de la pime i el reforcem.
I, és clar, sempre estem atents, més enllà del període contractual, a l’evolució de l’empresa reorganitzada i redinamitzada. Sabem massa bé que, després de l’eufòria inicial de l’empresari i de la seva organització, en acabar la nostra intervenció i amb la fi del SAM, part o tot el terreny conquerit es pot perdre si l’empresa torna a la seva rutina anterior. És essencial que la cultura del canvi i de l’adaptació entrin a formar part de la fibra mateixa de cada empresa.
Quan proposem un diagnòstic per avaluar totes aquestes variables, el que plantegem a l’empresari és obtenir una visió objectiva de la seva empresa: fer un pas enrere per observar-la des de diferents angles i tenir una visió àmplia i amb la màxima perspectiva. Aleshores és quan podem fer una reflexió conjunta sobre el seu posicionament, el seu potencial i els seus objectius, que ens permeti dissenyar un full de ruta per fer front als reptes que es presenten al món de les pimes en els propers anys i ajudar el negoci a assolir l’excel·lència empresarial en la gestió.